Simptome atipice in cazul cancerului de san inflamator
Cancerul de san inflmator afecteaza aproximativ 1 din 100 de pacienti cu cancer de san din Romania, iar in S.U.A. reprezinta intre 1%-5% din cazurile de cancer diagnosticate. Diferenta fata de celelalte cancere este ca acesta progreseaza rapid, uneori in cateva saptamani sau luni de la debutul bolii, motiv pentru care cancerul este diagnosticat, de obicei, in stadiile III sau IV. Alte caracteristici ale cancerului de san inflamator sunt:
Simptome premonitorii ale cancerului de san

Simptomele cancerului la san

Sonoelastografia mamara, investigatia de diferentiere a nodulilor maligni de cei benigni

Metoda DATG (Dynamic AngioTermoGraphy) de depistare a cancerului de san - angiotermografia dinamica
RMN-ul mamar

Indicatiile RMN-ului in cancerul de san
Testul Pap HALO, metoda revolutionara de depistare precoce a cancerului de san

Testul genetic BRCA previne aparitia cancerului de san ereditar

Testul BRCA, metoda de screening a cancerului de san ereditar
Recidiva cancerului de san
Ce este recidiva?
Recidiva este cancerul care reapare dupa tratament. De aceea, cancerul trebuie privit mai curand ca o boala cronica, ce necesita ingrijire pe toata durata vietii, decat ca o boala care dispare in urma unui tratament.
Cancerul de san la barbati
Ce este cancerul mamar la barbati?
Barbatii poseda o cantitate mica de tesut mamar non functional (tesutul mamar care nu poate produce lapte), concentrat direct in zona din spatele mamelonului, pe peretele toracic. Ca si in cazul cancerului de san la femei, cancerul de san masculin semnifica cresterea necontrolata, cu potential de raspandire a anumitor celule ale tesutului mamar. Aceste celule devin anormale, atat ca aspect cat si prin comportament, astfel ca sunt numite celule canceroase.
Tesutul mamar la tineri baieti si fete este format din structuri tubulare cunoscut sub numele de canale. La pubertate, ovarele unei fete produc hormoni feminini (estrogen), care determina canalele sa creasca si glandele de lapte (lobuli) sa se dezvolte la capetele canalelor. Cantitatea de tesut gras si conjunctiv din san creste, de asemenea, pe masura ce fetele trec prin pubertate. Pe de alta parte, hormonii masculini (cum ar fi testosteronul) secretati de catre testicule impiedica cresterea tesutului mamar si dezvoltarea lobulilor. Prin urmare, sanul masculin este format din canale nedezvoltate, predominant mici si o cantitate mica de grasime si tesut conjunctiv.
Asociatia M.A.M.E. este o organizatie nonprofit infiintata in aprilie 2009 de Maria Culescu, fost bolnav de cancer. Scopul asociatiei este acela de a veni in sprijinul pacientilor diagnosticati cu cancer din Romania, in special copii.
Mai multe detalii referitoare la activitatea derulata de Asociatia M.A.M.E. si la rezultatele obtinute de-a lungul timpului va rugam accesati: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME
Adresa: Str. Elena Clucereasa nr. 49A,
Bucureşti, Sector 1, Cod Postal: 011551
Mobil: 0734.949.281 Tel fix: 021.315.01.89
Fax 031.814.67.08/e-mail: office@asociatiamame.com
Banca Transilvania SA, Sucursala Iancului
Cont RON: RO03BTRL04401205N75044XX
Cont EUR: RO75BTRL04404205N75044XX